ECONOMIA a.s. | Freemail

Kontaktujte nás

MojeID


Přihlašujete se ojediněle či pravidelně do své schránky pomocí funkce MojeID? Pokud ano, byl Vám do schránky nyní doručen e-mail s předmětem Zvyšujeme bezpečnost přihlášení přes MojeID.

Nemusíte se ničeho obávat, jedná se validní zprávu. Její náhled najdete níže. Předmětem je aktualizace zabezpečení Vašich dat, proto děkujeme předem za spolupráci. Postup najdete v textu naší zprávy. 


Náhled 2. varianty dostupné přímo v nastavení Vaší schránky najdete níže. 

Stačí kliknout v horní části schránky na modré liště na tlačítko "Nastavení", dále pokračovat na sekci Přihlášení a sekci Změnit nastavení.

V nastavení účtu pak stačí kliknout na zvýrazněný řádek "Nastavit propojení s účtem MojeID.


V případě, že nebudete chtít nadále mít schránku propojenou s MojeID a aktulizovat její verzi v termínu, můžete toto propojení jednoduše zrušit na základě ověření svým heslem, kterým se běžně hlásíte do schránky jako takové.


Jak poznáte, že se nejedná o falešnou či podvodnou zprávu? 

Je to jednoduché. Oficiální informace zasílané z naší strany jsou vždy označeny na příslušném řádku na začátku ikonkou malého "i" v kroužku a řádek ve výpisu zpráv je speciálně podbarven. Odesílatelem je v těchto případech vždy naše firemní adresa interni_sdeleni@centrum.cz (ikdyž se jedná o doménu volny.cz).


Používáte poštovní program či aplikaci?

V takovém případě se Vám může doručený e-mail zobrazovat bez načtení obrázku s delší URL adresou (náhled níže). Doména https://infotext.isrv.cz/ technicky zajišťuje rozesílku informačních zpráv pro naše uživatele. A jelikož je doména v naší správě, kliknete-li na odkaz, stránka Vás přesměruje na bezpečnou domovskou stránku volny.cz. 

Propojení s funkcí MojeID můžete kdykoliv v nastavení zrušit. Níže nícméně naleznete pár důvodů, proč je výhodné přihlašování s MojeID zachovat.


Proč MojeID?

  • Hlavní výhodou MojeID je možnost přihlašovat se s ním k tisícům služeb, například do e-shopů, knihoven, k online službám státní správy a samosprávy a dalším institucím. Spolu se zakládáním MojeID si vytváříte elektronickou identitu, která bude mít stále širší využití. Snažíme se, aby se obíhání úřadů a „papírování“ stalo minulostí.
  • Informace o sobě vyplňujete pouze jednou, a to přímo do MojeID. Ke všem partnerským službám se už jen přihlásíte tlačítkem „Přihlásit přes MojeID”, vyberete si, jaké údaje chcete službě poskytnout, a je to. Stačí si tak pamatovat jen jedno uživatelské jméno a heslo.
  • Údaje uživatelů v MojeID jsou chráněny stejně jako registr .CZ domén – na té nejvyšší úrovni. Navíc si můžete při každém přihlášení sami určit, které údaje poskytovateli služby předáte. Svůj účet také můžete volitelně zabezpečit kromě hesla i dalším faktorem, třeba bezpečnostním klíčem (ten je pro přihlášení např. ke službám eGovernmentu dokonce povinný).
  • Přestěhovali jste se? Změnili jste telefonní číslo? Místo opravování údajů u všech služeb, k nimž jste registrovaní, je stačí změnit pouze v MojeID. My už se postaráme, aby se dostaly všude tam, kam se s MojeID přihlašujete. Pokud jste si zpřístupnili služby veřejné správy, jsou navíc např. změna příjmení nebo adresy trvalého bydliště do MojeID zaneseny automaticky z veřejných registrů.


Zdrojem informací ohledně funkce MojeID je poskytovatel CZ.NIC.

Více informací najdete na webu https://www.mojeid.cz/cs/proc-mojeid/

Děkujeme,

Tým e-mailových služeb Volny.cz

Hledání podle tématu