ECONOMIA a.s. | Freemail

Kontaktujte nás

Změna hesla - návod pro provedení změny v e-mailové schránce

Změnu hesla ve schránce může provést každý uživatel kdykoli, pokud je přihlášen přes webové rozhraní. Níže naleznete návod, jak ve své schránce tuto změnu provést. 

Tento proces slouží každému uživateli, který je přihlášen ve své schránce a zná své aktuální heslo.


1. Klikněte na Nastavení. Pro uživatele schránek na doménách centrum.cz a atlas.cz naleznete tuto volbu vpravo nahoře, u schránek na doméně volny.cz v horní části schránky na modré liště.

2. V sekci Přihlášení zvolte u řádku Heslo, kontrolní otázka, region možnost Změnit nastavení.



3. V části Zabezpečení pokračujte volbou Změnit heslo.

4. Do jednotlivých kolonek vyplňte nejdříve Vaše současné heslo, poté nové heslo a následně nové heslo pro správnost opište znovu. 

Důležité zásady pro vytvoření nového hesla (nepřehlédněte)!

  • V žádném případě heslo netvořte z data Vašeho narození, rodného čísla, adresy bydliště, svého jména, jména partnera/partnerky, PINu platební karty či jiných citlivých údajů
  • Vyhýbejte se angličtině, český jazyk je málo známý a pro případného útočníka tím ztížíte uhodnutí hesla.
  • Používejte originální názvy (nikoli česká jména, obecné pojmy, názvy měst a podobně).
  • Vyvarujte se číselným řadám v kombinaci s mezinárodním slovem (příklad špatného hesla - auto1234).
  • Je-li pro Vás obtížné zapamatovat si složité heslo obsahující velká i malá písmena, speciální znak a číslo (doporučená kombinace znaků), zvolte si málo pravděpodobnou kombinaci.
  • Heslo nesmí být variantou dříve použitého hesla, nesmí mu být ani podobné (pro původní heslo např. huNtc15 je příkladem špatného nového hesla např. huNtc16), mělo by být tedy unikátní.
  • Nenapadá-li Vás žádné vhodné silné heslo, můžete si ho nechat vytvořit pomocí programu či aplikace "generátor hesla" (na internetu jde o rozšířenou službu, která je většinou zdarma).

Upozorňujeme, že prohlížeč Internet Explorer nemusí být pro efektivní provedení této změny kompatibilní. Pro jistotu zvolte například prohlížeč Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Safari pro iOS a Apple.


Doporučujeme nastavit alternativní kontakt pro lepší zabezpečení Vaší schránky. Jak na to? Kompletní informace i návod nastavení naleznete ZDE.

Děkujeme za spolupráci.

Tým Helpdesk pro centrum.cz, atlas.cz, volny.cz

Hledání podle tématu