ECONOMIA a.s. | Freemail

Kontaktujte nás

Hromadná složka v e-mailu Centrum.cz, Atlas.cz a Volny.cz

Co je to Hromadná složka?

Jedná se o systémovou složku, do které automaticky chodí hromadné zprávy z e-shopů, slevových portálů, sociálních sítí a dalších webových stránek, které jsou typické tím, že rozesílají velké množství stejných zpráv na mnoho adres.

Chodí do Hromadné i faktury a objednávky?

Ne, hromadné zprávy bývají zpravidla odesílány z jiných adres než nabídky a newslettery. Adresy, ze kterých chodí objednávky, faktury či reklamace, by vám měly chodit nadále do Příchozí. Nehrozí tedy, že byste přehlédli nějakou důležitou zprávu.

Ve schránce se mi zobrazilo nějaké okno, co mám dělat?

Jedná se o představení nové funkce, která vám zpříjemní používání emailu. Pokud kliknete na Zapnout a přeskočit, okno zmizí a vlevo pod Příchozí naleznete novou hromadnou složku.

Pokud kliknete na Pokračovat, čekají vás další tři okna, ve kterých vám představíme Hromadnou složku podrobněji . Na konci můžete kliknout na Dokončit nebo Nemám zájem. Pokud kliknete na druhou možnost, ve vaší schránce se nic nezmění.

Co znamená, že je má schránka chytřejší?

Schránka si nyní pamatuje, pokud přesunete zprávy do či ze složky Hromadná a Spam koš. Zapamatuje si adresu odesílatele dané zprávy a všechny další zprávy z této adresy rovnou přesune do složky, do které jste ji přesunuli vy. Díky tomu se nemusíte bát někde zaregistrovat. Jakmile vám přijde email, o který nestojíte, zbavíte se ho navždy jedním kliknutím/přesunutím.

Má Hromadná složka vliv na mé ostatní složky?

Hromadná složka při zapnutí automaticky roztřídí vaši Příchozí poštu. Vůbec nezasahuje do ostatních složek. Rozřazování se  týká pouze Příchozích zpráv.

Má Hromadná složka vliv na mnou nastavené filtry?

Vaše filtry zůstanou nedotčené a platné. Schránka je teď chytřejší a pamatuje si, pokud jste něco přesunuli do Hromadné složky či Spam koše. Pokud ale máte pro stejnou adresu nastavený vlastní filtr, má vždy přednost.

Jak Hromadnou složku zapnu/vypnu?

Nastavení -> Personalizace -> Hromadná složka -> Zapnout hromadnou složku -> Uložit nastavení

Co se stane, když vypnu Hromadnou složku?

Všechny zprávy se přesunou zpátky do Příchozí a seřadí se podle data doručení, jako by v Příchozí celou dobu byly.

Mažou se po nějaké době zprávy v Hromadné složce?

Ne. Zprávy v Hromadná zůstávají stejně dlouho jako Příchozí - navždy.

Infotext mi zůstává doručován do Příchozí i když ho přetahuji do Hromadné složky.

Ano, infotext je námi rozesílané sdělení, které nám pomáhá financovat email. Lze se z něj odhlásit v patičce každé zprávy. Protože pomocí infotextu také rozesíláme důležitá bezpečnostní upozornění a systémové zprávy, je třeba, aby byl vždy doručen viditelně do vaší příchozí pošty.

Hledání podle tématu