ECONOMIA a.s. | Freemail

Kontaktujte nás

Nastavení aliasu

Alias se hodí, když chcete být v bezpečí a nezveřejňovat svou oficiální e-mailovou adresu. Vyberte si pro svůj alias adresu, která Vám bude vyhovovat nebo si nechte vygenerovat náhodnou. 

Sekci Aliasy najdete v uspořádání schránky vpravo nahoře vedle záložky Zprávy.


Kdy aliasy nejlépe využijete?

  • při jednorázovém nákupu
  • při registraci reklamních obchodních sdělení
  • při registraci na sociálních sítích a jiných webových službách

Jak aliasy fungují?

  1. Vytvořte si nový alias. Adresu si můžete zvolit nebo si ji nechat automaticky vygenerovat (červený rámeček) a přiřadit ji vlastní název (modrý rámeček).

Důležité upozornění: Adresu schránky (v tomto smyslu použitou pro alias) po prvním uložení již nebude možné nikdy měnit. Bude možné ji v budoucnu kdykoli deaktivovat, nicméně stejnou adresu nelze použít pro registraci nové schránky. Děkujeme za pochopení.


  1. V nastavení aliasu si můžete zvolit vlastní název.
  2. Přiřaďte složku, do které se budou zprávy pro daný alias třídit a štítek, kterým se budou označovat. Zprávy si můžete třídit do jakékoliv složky, kterou si vyberete nebo nově vytvoříte. Pokud nepřiřadíte složku, zprávy zaslané na tento alias se zobrazí ve složce Příchozí.
  3. Pokud už dál nechcete do dané schránky přijímat zprávy, jednoduše ji deaktivujte. Smazat alias nelze, doporučujeme tedy vytvářet aliasy uvážlivě.
  4. Můžete přiřadit maximálně 7 aliasů.

Máte-li nějaký dotaz k nastavení nebo pozorujete chybu v této sekci, obraťte se na nás prosím na adrese helpdesk@economia.cz.

Děkujeme.

Tým Helpdesk pro domény centrum.cz, atlas.cz a volny.cz

Hledání podle tématu