ECONOMIA a.s. | Freemail

Kontaktujte nás

Co je to dvoufaktorové ověření a jaké má výhody?

Dvoufaktorové ověřování (zkráceně 2FA)

výrazně zvyšuje zabezpečení účtu a ochranu před kybernetickými útoky. Kromě běžného přihlášení Vaším heslem přidává ještě další stupeň ověření, a to prostřednictvím mobilní aplikace. Potenciální útočník tak nemůže zneužít Váš účet, i kdyby k němu Vaše heslo znal či ho získal z jiné méně zabezpečené služby. Druhý krok ověření totiž můžete provést pouze Vy pomocí Vašeho telefonu.

Ověřovací aplikace několikrát za minutu generuje číselný kód, který je třeba pro přihlášení zadat. Kód má tedy jen krátkou časovou platnost, takže i jeho vyzrazení neohrozí v žádném případě bezpečnost Vaší schránky.

Výhody 

V současné době často dochází k masovým únikům uživatelských hesel, je proto třeba svá data a údaje chránit zabezpečení na více úrovních. Dvoufaktorové ověření představuje jednoduchý, ale zároveň velice bezpečný prvek ochrany stojící mezi Vašimi daty a potenciálním útočníkem.

Podmínky

Je nezbytné vlastnit chytrý telefon (tzv. smartphone) s možností připojit se na internet (pro stažení aplikace pro identifikaci i jakékoli další přihlašování do e-mailové schránky).

Budete pak důkladně chráněni před únikem hesel, phishingem (podvodnými zprávami vyžadující Vaše citlivá data) a dalšími metodami kybernetických útočníků.

Aktivace a používání ověření druhým faktorem je určeno pro pokročilejší uživatele, kteří mají s touto zabezpečovací metodou předchozí zkušenosti.


Hledání podle tématu