ECONOMIA a.s. | Freemail

Kontaktujte nás

Zrušení dvoufázového ověření

Rozhodnete-li se, že se již nechcete přihlašovat do e-mailové schránky pomocí dvoufázového ověření (tedy přihlašovat se nejen platným heslem k e-mailové schránce, ale i ověřovacím kódem v mobilním telefonu), níže naleznete návod, jak toto zrušení provést. Obnovit neboli opětovně nastavit dvoufázové ověření můžete kdykoli znovu v nastavení schránky.


KROK 1

V obecném nastavení e-mailové schránky vyberte první záložku "Přihlášování" a zvolte možnost "Změnit nastavení".


KROK 2

V sekci zabezpečení vyberte v sekci "Zabezpečení" možnost "Dvoufaktorové ověření".

KROK 3

Pro vstup do administrace dvoufaktorového ověření je potřeba vložit Vaše heslo k e-mailové schránce (tím, kterým se běžně do schránky hlásíte) a kódem z mobilní aplikace (Google Authenticator, Authy, FreeOTP či jiná aplikace určená pro tento druh ověření). Nezapomeňte, že ověřovací kód je vždy unikátní. Příklad na snímku "608 189" je tedy pouze ilustrační.

KROK 4

Zde v administraci nastavení dvoufaktorového ověření zvolte možnost na konci stránky "Vypnout ověřování".KROK 5

Systémové hlášení v tuto chvíli upozorňuje, co zrušení ověřování druhým faktor způsobí. Také máte v této fázi ještě možnost změnit interval ověřování na méně častý (v takovém případě klikněte na Nastavení účtu) v sekci "Četnost vyžádání dvoufaktorového ověření". Trváte-li na zrušení, klikněte na tlačítko "Pokračovat". Následně Vás systém přesměruje do obecného nastavení e-mailové schránky.


Máte-li dotazy ke zrušení dvoufaktorového ověření či není návod dostatečný nebo úplný, kontaktujte nás na e-mailové adrese helpdesk@economia.cz.

Děkujeme,

tým Centrum.cz Mail

Hledání podle tématu